Over Stichting Kunstwerk Loods6

Stichting Kunstwerk Loods6 (KL6) exploiteert en beheert vier panden met ruim 28.000m2 aan ateliers, creatieve bedrijfs-, winkel- en evenementenruimtes. Onder de huurders bevinden zich kunstenaars, ambachtslieden en ondernemers die werkzaam zijn in design, communicatie, multimedia, mode, kunst & cultuur en horeca. Een volledig overzicht van onze huurders is te vinden onder creatieve community en winkels/horeca.

De werkzaamheden van Stichting KL6 bestaan uit het verhuren, beheren en het verzorgen van betaalbare creatieve werkruimtes in de regio Amsterdam. Daarnaast initieert de stichting KL6 culturele evenementen in en rond zijn gebouwen.

Creatief bedrijfsverzamelgebouw en broedplaatsen
Loods6 aan de KNSM-Laan is onze grootste locatie. De loods huisvest een paar honderd kunstenaars, creatieve ondernemers en verder horeca en winkels. Daarnaast heeft Loods6 meerdere evenementruimtes.

Het Quarantaine Gebouw ligt op loopafstand van Loods6 aan het Rietlandpark. Deze broedplaats is eigendom van Stadsherstel. In het gebouw zijn 12 ateliers, 2 muziekstudio’s en een café-restaurant gerealiseerd.

De Bonte Zwaan in de Houthavens is een broedplaats met 27 ateliers en 8 commerciële ruimtes en een evenementruimte genaamd Dek West. De Bonte Zwaan is eigendom n Stichting Buurtcentra Amsterdam.

De Genieloods Fort aan den Ham in Uitgeest is eigendom van Stadsherstel. Deze loods is gerenoveerd tot 6 atelierruimtes voor kunstenaars.

Bestuur Stichting Kunstwerk Loods6 en Stichting Loods6
Jan Benschop, voorzitter
Gerard Erents, financiën
Margit Lukács, cultuur
Kobus Keij, verhuur
Jan Bochmann, bouw
Jerry Lopies, algemeen

Raad van Toezicht Stichting Loods6
Lucas Delfgaauw, voorzitter
Renée Hoogendoorn
Henk Bollekamp

Bestuur Stichting Loods6
Jan Benschop, voorzitter
Gerard Erents, penningmeester
Jerry Lopies, secretaris

Team Stichting Kunstwerk Loods6
Stephan Aerts, directeur
Rob Fokkens, technisch beheerder
Fleur Baarspul, office manager
Saman Bronckers, communicatie- & content manager
Emile Weisz, programmeur

Quarantaine Gebouw

Loods6

Bonte Zwaan